Stucwerk

Stucwerk

Als het aankomt op het stucwerk voor jouw woning zal je te maken krijgen met heel wat verschillende soorten mogelijkheden en stucwerk prijzen. Er zijn namelijk niet voor niets een hele hoop soorten oppervlaktes die vatbaar zijn voor stucwerk, ieder klusje zal weer op een bepaalde manier moeten worden uitgevoerd. Wij zullen je in dit artikel alles laten zien wat je maar moet weten op het gebied van stucwerk voor bij jou in de woning. Zo weet je gelijk wat je kunt verwachten als de stukadoor langskomt!

Inhoudsopgave:

Stucwerk m2 prijs

Hieronder zie je onze stucwerk m2 prijs. Dit is een gemiddelde prijs voor stucwerk, op de offerte krijgt u de uiteindelijke prijs.

Werkzaamhed. per m2Prijs vanaf
Stucwerk behangklaar incl. afplakken€ 14,00Offerte aanvragen
Stucwerk sausklaar incl. afplakken€ 17,50Offerte aanvragen
Overige werkzaamhedenPrijs op maatOfferte aanvragen

Verschillende soorten stucwerk

Stucwerk is in verschillende soorten te onderscheiden. Je hebt stucwerk voor de afwerking van een wand of plafond in een specifieke gewenste kleur. Verschillende vormen van stucwerk voor afwerking:

Ook heb je stucwerk als onderlaag hierbij wordt stucwerk aangebracht op gladde muren, waardoor er makkelijk overheen geverfd kan worden. Voorbeelden stucwerk als onderlaag:

Nu worden deze soorten stucwerk toepassingen wel op dezelfde manier voorbereid. Voor het stuken wordt er een mengsel gebruikt van water, zand en een bindmiddel van gips of kalk. Dit mengsel zal vervolgen worden aangebracht op de muur zelf, hierdoor krijgt de wand een andere uitstraling en een andere textuur.

De stukadoren zullen altijd hét mengsel gebruiken wat aansluit bij wat je wilt bereiken in de woning. Voor vrijwel iedere soort wand en voor ieder project is er een andere combinatie middelen vereist, de stukadoor weet hier alles vanaf.

Aangezien stucwerk dan ook echt als maatwerk kan worden aangemerkt is het altijd verstandig om te zoeken naar een professionele vakman. Deze persoon zal de klus een stuk beter kunnen klaren dan iemand die niet de vereiste kennis heeft op het gebied van stucwerk. Wij raden dan ook aan om voor het stuken te kiezen voor kwaliteit, dit gaat altijd boven een voordelige prijs. Te goedkope stukadoren maken vaak niet gebruik van kwalitatief goede mengsels, hierdoor blijf je als klant zitten met een halve kamer.

Breedafbouw is een stukadoor met jarenlange ervaring in het stucen van wanden en plafonds. Wij leveren voordelig stucwerk met een goede kwaliteit.

Stucwerk materialen soorten

Wanneer je graag bepaald soort stucwerk wilt laten verrichten bij jou in de woning zal je goed moeten kijken naar de keuze voor de materialen die men gebruikt bij het stuken. Het is verstandig om te kiezen voor een vrij neutrale of gladde soort stukwerk, dit ziet er namelijk wat mooier uit wanneer het af is.

Glad stucwerk is het goedkoopste. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor sierpleister. Dit type stucwerk is net wat mooier afgewerkt en zal er dan ook wat luxer uitzien. Wel is dit een van de duurdere soorten stucwerk die je kunt vinden. Zo is Spachtelputz een mooi materiaal, de kosten liggen echter veel hoger. Heb je dit ervoor over dan is het zeker een optie om te overwegen. Wil jij echter stucwerk laten verrichten voor niet al te veel geld dan zal je meer dan genoeg hebben aan het gladde stucwerk.

De soorten van hierboven zijn vooral bedoelt voor in normale ruimtes, ruimtes die normaal gesproken niet zo vochtig worden. Wanneer jij stucwerk aan wilt brengen in bijvoorbeeld de badkamer dan zal je al snel bij andere soorten stucwerk uitkomen.

Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor stucwerk met cement of met beton. Het ziet er werkelijk waar prachtig uit, maar vaak is het voor de normale badkamer toch wel erg duur.

Muren glad stuken

Voorbeeld van glad stucwerk
Hierboven een voor en na foto van glad stucwerk

We zullen je enkele van de meest gekozen soorten werkzaamheden laten zien die komen kijken bij het stucwerk in een bepaald soort woning. De meest gekozen vorm van stucwerk zal toch nog altijd het glad stucen van de muren zijn. Voor het muren glad stucen zal je twee soorten stuc kunnen onderscheiden: afmessen en raapwerk.

Het raapwerk is het aanbrengen van een eerste laag op de kale stenen. Dit wordt vrijwel altijd met een machine gedaan, al is het ook mogelijk dat de stukadoor handmatig aan de slag gaat. Het raapwerk zal voor de grotere ruimtes aardig wat tijd in beslag nemen. Niet omdat het zoveel werk is, maar omdat het eerst moet drogen. Op een natte wand kan men nu eenmaal niet gaan werken.

Is het raapwerk gedaan dan zal het afmessen gaan beginnen. Dit is het aanbrengen van een relatief dunne laag stuc. Eigenlijk is dit ook wel de afwerking van de ruimte, de laag zorgt er namelijk voor dat de kamer voorzien zal zijn van een nieuwe gladde laag. Dankzij het glad stuken van de muren kan je kale steen omzetten naar een gladde wand, handig voor wanneer je iets wilt gaan behangen of wanneer je juist de kamer wilt gaan schilderen.

Uiteraard kan je ook een plafond glad laten stuken. Vaak is dit wel iets duurder dan het glad stuken van een wand, de stukadoren moeten nu eenmaal iets meer moeite doen om er daadwerkelijk bij te kunnen.

In kleur stucen

Stuckwerk in kleur is stuc van de soort sierpleister. Sierpleister zorgt voor een mooie wandafwerking die kan worden aangebracht in vele kleuren. De sterke afwerking van sierpleister is ideaal omdat het stootvast is en goed schoon te maken. Sierpleister is de laatste laag en dus bepalend voor het uiterlijk van de wand. Het aanbrengen van sierpleister is nauwkeurig werk en vraagt om ervaring. Daarom kunt u sierpleister het beste laten aanbrengen door een stukadoor.

Behangklaar stucen

behangklaar stucwerk
Na het stucadoren en droging van dit behangklaar stucwerk kan deze woonkamer verder afgewerkt met bijvoorbeeld spack, behang of sierpleister

Een van de andere veel gekozen soorten is het behangklaar stuckwerk. Aan de hand van deze techniek zal jouw wand zo gestuct worden dat er een nieuwe laag behang tegenaan kan worden bevestigd. Een groot voordeel van behangklaar stucen is dat het erg goedkoop is. aangezien er nog een laag behang op zal komen is het niet erg als er nog enkele oneffenheden zitten op de wand.

Dit is dan ook de reden dat niet alles compleet glad moet worden gestreken. Zowel behangklaar stucen plafond en behangklaar stucen wand is mogelijk. Je kunt dus een hele kamer onder handen laten nemen. Door de toegankelijke prijzen is dit type stucwerk iets wat vrijwel iedereen kan laten doen. Behangklaar stuken is handig voor mensen die net verhuisd zijn en die een opengebroken kamer om willen toveren in iets nieuws.

Sausklaar stucen

Voorbeeld van sausklaar stucwerk
Sausklaar stucwerk krijgt een extra behandeling en is hierdoor gladder afgewerkt dan behangklaar stucwerk

Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen nieuw behang aan de muur wilt hangen, maar dat je juist een bepaalde kamer wilt gaan schilderen. Mocht dit het geval zijn dan zal je vaak uitkomen bij sausklaar stuken. Bij deze vorm van stucen zal er een dunne laag latex over de muren aan worden gebracht

Dit zorgt ervoor dat je alle oneffenheden die je normaal gesproken vindt bij behangklaar stuken niet meer zal zien. Mocht je vervolgens willen gaan schilderen in de woning dan zal je geen last meer hebben van bultjes of van kuiltjes in het stucwerk. Deze vorm van stukken is iets duurder dan behangklaar stucen nu er meer tijd in zal zitten.

Echter zorgt het wel voor een prachtig resultaat, je zal een kamer hebben die geheel glad is afgewerkt. Voor sausklaar stucen zijn er diverse soorten mogelijkheden als het aankomt op het materiaal. Aangezien deze laag wel op de voorgrond zal treden is het van cruciaal belang dat je hier voldoende stil bij staat. Achteraf kan je namelijk niets meer veranderen aan het stucwerk.

Reparatiewerkzaamheden met stucwerk

beschadigd of gescheurd stucwerk kan worden gerepareerd door een ervaren stukadoor

Je ziet dus wel dat stucwerk ideaal is ten tijde van een verbouwing of iets dergelijks, echter is stukwerk ook geschikt voor het uitvoeren van bepaalde soort reparatiewerkzaamheden aan de wand of het plafond. Zo kan een kleine scheur eenvoudig worden hersteld middels stucwerk. Stel dat je op bepaalde plekken in de woning last krijgt van scheuren in de wand dan kan het laten verrichten van stucwerk zeker een handige manier zijn om hiervan af te komen. Het is immers een stuk goedkoper dan het compleet laten vervangen van een wand of plafond.

Voordelen inschakelen stukadoor

Er zijn talloze redenen te geven voor de vraag waarom je een stukadoor zou moeten inschakelen voor het stucwerk. Op de eerste plaats zal het stucwerk zorgen voor een strakke afwerking van een ruimte. Hiervan zul je vele jaren plezier hebben!

Daarnaast zal het stucwerk ook nog eens zorgen voor waardevermeerdering in de woning, mocht je ooit van plan zijn om te gaan verhuizen dan zal je hier wel dankbaar voor zijn. Tevens wordt de lichtinval binnen de woning ook nog eens een stuk beter, door de egale lichte wand zal het licht beter kunnen worden rond gekaatst door de rest van het pand. Door de grote keuze aan stukadoors in het land is het zeker niet lastig om een bepaalde kamer te laten stuken.

Zelf stucwerk doen?

Veel mensen denken dat het stucwerk ook wel iets is wat zij zelf kunnen doen. Dit blijkt echter achteraf toch vaak iets te simpel gedacht, er komt namelijk nog best wel wat kennis bij kijken. Bij stucwerk is het namelijk echt zo dat het alleen maar goed kan gaan als het wordt aangebracht door iemand met veel kennis en ervaring.

Wij van Breedafbouw zijn er voor alle mensen die op zoek zijn naar hoogwaardig stucwerk. Neem zeker een kijkje bij ons op de site om zelf te zien wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van stucwerk, voor je het weet is jouw kamer voorzien van een prachtige laag stuc.

Stucwerk kan jouw woning echt aanzienlijk verbeteren en veranderen, het inschakelen van een specialist voor het stucwerk is dan ook een verstandige keuze

Tips voor het zoeken van een stukadoor

We hebben het al kort even benoemd in dit artikel, dit is het feit dat het stucwerk in de woning verricht moet worden door iemand met ervaring. Wanneer je op zoek gaat naar een stukadoor voor het stucwerk bij jou in de woning is het dan ook verstandig om hier goed rekening mee te houden. Bekijk met wat voor persoon je te maken hebt en wat de mate van ervaring en kennis is van de stukadoor.

Op die manier zie je gelijk of de persoon aansluit bij de werkzaamheden die je wilt laten verrichten. Ook is het een aanrader om verschillende offertes aan te vragen. Door jouw keuze te verruimen zal je uitkomen bij een goede stukadoor die ook nog eens een schappelijke prijs hanteert. Geld besparen bij het laten stucen van een bepaalde woning of ruimte is nooit verkeerd toch?

Het is verstandig om een bepaalde prijsafspraak te maken voor het stuken van de woning. Verzaak je dit en laat je dit dus achterwege dan kan het zomaar zijn dat je voor vrij hoge kosten komt te staan. Door duidelijk te zijn in jouw aanvraag voor de offerte en door vaste prijzen af te spreken zal je het meest resultaat kunnen halen uit het stucwerk.

Het is natuurlijk ook mogelijk om even met de stukadoor om de tafel te gaan zitten, op die manier kan je gelijk duidelijk maken welke kleuren je graag terug wilt zien. Stel tijdens dit gerust vragen over de werkzaamheden die er verricht moeten worden, zoals bijvoorbeeld vragen over de tijd voor het drogen. Door vragen te stellen zal je het project veel makkelijker in kaart brengen, dit zorgt ervoor dat je weet waar je rekening mee kunt houden.

stukadoor inschakelen?

Bij Breedafbouw krijg je:

  • Klantvriendelijkheid en vele jaren ervaring.
  • Gratis advies
  • Een scherpe prijsopgave
  • Snelle en nette uitvoering van het stucwerk

Onder ‘netjes en schoon werken‘ verstaan wij bijvoorbeeld het gebruik van dubbel schoeisel. Een paar voor op de werkplek en een paar voor daarbuiten. Wij werken zo schoon mogelijk. Na oplevering nemen wij alle afval netjes mee, ruimen op en laten de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.