Beton ciré in badkamer: alles wat je moet weten

Beton ciré in badkamer: alles wat je moet weten

Bij renovatie wordt vaak geaarzeld om eerdere ingrepen af te breken om de inrichting opnieuw naar eigen smaak in te richten. De angst voor hoge kosten, moeilijkheden bij de uitvoering of gebrek aan tijd kan ervoor zorgen dat u het herinrichten van uw interieur naar wens opgeeft. De aanwezigheid van oude tegels in uw badkamer kan u doen aarzelen om het Beton Ciré beton van uw dromen te leggen. En toch is het heel goed mogelijk om Beton Ciré op bestaande tegels te leggen zonder complexe bewerkingen uit te voeren!

Het is mogelijk om beton ciré aan te brengen op tegels

Het aanbrengen van beton ciré beton op tegels volgens de bekledingsmethode is een economische en voordelige oplossing om uw interieur een eigentijds en “design” tintje te geven zonder de bestaande tegels op de te renoveren oppervlakken te moeten vervangen – en dus te verwijderen – en zo te vermijden dat er andere tegels aan de prijs van het leggen van tegels worden toegevoegd.

De voordelen van het leggen van Beton Ciré op tegels

Het leggen van Beton Ciré over tegelvloeren geeft de oppervlakken een uniform en doorlopend uiterlijk zonder moderne afbakeningen. Door de voegen te maskeren, maken Beton Ciré vloeren ook uw vloeren, wanden en werkbladen gemakkelijker te reinigen en dus hygiënischer dan traditionele tegels waarvan de voegen geleidelijk aan vuil en zwart worden.

De dunne toepassing van Beton Ciré, de optimale hechting en sterkte ervan, maakt het mogelijk om elk type tegel te bedekken, met bijzonder goede resultaten op klassieke steengoedtegels. Zelfs het leggen van Beton Ciré op laagporeuze aardewerken bekledingen zoals een bassin of wasbak blijft mogelijk met de juiste voorbereiding.

De slechte oplossing van Beton Ciré betonnen imitatietegels

Er zijn Beton Ciré look tegels op de markt die, terwijl ze de stijl van beton imiteren, kunnen worden gelegd als klassieke tegels en kunnen verleiden degenen die bang zijn voor het leggen van Beton Ciré beton. Deze oplossing biedt echter verre van de voordelen van een echte betonvloer: u moet de vorige tegel verwijderen en het oppervlak egaliseren voordat u verder gaat met de installatie, en het oppervlak zal na afwerking voegen hebben, wat het onderhoud zal bemoeilijken en de mooie visuele harmonie die een gladde en egale vloer met zich meebrengt, niet zal toestaan.

Bovendien is Beton Ciré slechts 3 mm dik, wat het mogelijk maakt om uw oude tegels te bedekken zonder de nadelen van een dikkere bedekking. Gewassen beton op tegels is de meest efficiënte methode om wanden en vloeren volledig te renoveren met de zekerheid van een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.

Het aanbrengen van Beton Ciré op wandtegels

Het leggen van Beton Ciré om wandtegels te bedekken is minder delicaat dan het leggen van vloertegels. Dit is te wijten aan verschillende factoren: de positie die de doe-het-zelver, of hij nu professioneel of amateur is, moet hebben is comfortabeler, en er wordt minder stof afgezet op verticale oppervlakken. Een doekje met een vod of borstel is voldoende om het vuil te verwijderen, vooral voor het aanbrengen van de onderlaag of tijdens het aanbrengen van de beschermende vernisafwerking.

Om de houvast en de lange levensduur van Beton Ciré op badkamertegels te garanderen, die meer worden belast door de aanwezigheid van water dat een onberispelijke waterdichtheid van de oppervlakken vereist, kunt u ervoor kiezen om de coatings te onderhouden met zuurvrije reinigingsmiddelen: onze vloeibare Marseille-zeep is ideaal, want naast het ontvetten en ontsmetten van de oppervlakken helpt het om uw Beton Ciré waterafstotend te maken voor een verhoogde weerstand in de loop van de tijd.

Onze natuurlijke Marseille-zeep is ook de beste oplossing om uw Beton Ciré op keukentegels te onderhouden, of het nu gaat om een credenza of om uw werkblad.

Breng Beton Ciré aan op een tegelvloer

Het bedekken van een tegelvloer met Beton Ciré vereist enkele speciale voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat je het werk goed voorbereidt: zorg eerst dat je genoeg Beton Ciré betonmix hebt om het hele oppervlak te bedekken. Verwijder stof en schuurresten. Gebruik bij voorkeur een stofzuiger en let vooral op hoekjes en gaatjes waar zich onzuiverheden kunnen ophopen. Tot slot, voor een optimale afwerking van uw stucwerk vloeren, gebruikt u onze wassen en vernissen die de weerstand in de tijd van met was behandelde betonvloeren in alle kamers van het huis en zelfs buitenshuis garanderen!

Een reactie plaatsen